Descrierea proiectului

Proiectul "Mai aproape de viitor" este un proiect de educatie urbană, care se adresează unor probleme complexe cum ar fi: lipsa participării tinerilor de la deciziile legate de mediul în care locuiesc şi de viitorul oraşului lor; lipsa solidarităţii sociale între categorii socio-economice şi generaţii diferite de tineri; accesul redus al copiilor din cartiere defavorizate la un proces educaţional potrivit nevoilor lor, la mobilitate socio-culturală şi la auto-reprezentare.


Proiectul nostru are ca scop producerea unei schimbări pozitive în toate aceste 3 domenii ale problemei.
Scopul proiectului are o componentă de participare activă (promovarea urbanismului participativ) şi o componentă de dezvoltare a solidarităţii sociale: 1. facilitarea participării active a tinerilor proveniţi din cartiere defavorizate la imbunătăţirea mediului urban în care traiesc – prin demersuri de socio-antropologie urbană aplicată; 2. promovarea solidarităţii sociale, ca aptitudine social-civică esenţială, între categorii sociale şi generatii diferite de tineri – prin lucru în echipe mixte.

Proiectul are ca beneficiari tineri din 4 instituţii educaţionale partenere: Şcoala Generală nr. 136, Şcoala Generală nr. 114, Colegiul Naţional “George Coşbuc” şi Liceul Teoretic “Ion Neculce”. În cadrul proiectului, tinerii participanţi beneficiază de metode nonformale de educaţie: învăţare prin joc si aventură, explorare urbana, plimbari urbane, demersuri de urbanism participativ şi antropologie urbană, expoziţii şi intervenţii artistice în spaţiul public.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu